Archive for the ‘Discriminare’ Category

Politicenii actuali nu sunt buni la pat!

Wednesday, April 1st, 2015

La 1 Aprilie 2015, Parlamentul l-a votat pe UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos pentru un nou mandat de 5 ani la Consiliul pt Combaterea Discriminării. Acesta a fost președinte timp de 12 ani, timp în care s-a dovedit un anti-român exemplar.

Chiar dacă scrisoarea este adresată parlamentarilor, am făcut-o să fie citită de români. Pe parlamentari oricum îi doare-n cur de ce se întâmplă în țara asta.

Stimați membri ai Parlamentului,

Ce i-ați explica unui copil care vă arată un panou publicitar la intrarea în București pe care scrie, mare cât roata carului, ”Românii n-au valoare”?

Dar unui băiat de 18 ani care vă arată un mesh pe un bloc de 10 etaje cu textul ”Românii nu sunt buni la pat”? Unei fetițe de 10 ani v-ar fi mai simplu?

Iată două situații reale, reclamate la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru care Csaba Ferenc Asztalos, în calitate de președinte, a decis că nu aduc atingere demnității și nu creează o atmosferă umilitoare la adresa românilor.

De 1 Aprilie 2015, dumneavoastră, deputați și senatori, v-ați adunat în ședință comună și l-ați votat pe Csaba Ferenc Asztalos pentru încă un mandat de 5 ani la CNCD. Și ați făcut asta doar pentru că era reprezentantul UDMR, cu care dumneavoastră, PSD și PNL împreună, ați încheiat acel pact secret înainte de alegerile care v-au adus la putere în 2012. Ca să vă reamintesc, pactul nu a fost secret față de vreun dușman al României, ci față de românii cărora le cereați votul! (more…)

Alegeri pt CNCD: Gata cu Dansul Pinguinului, a venit vremea pentru Călușarii!

Wednesday, March 25th, 2015

Ne-am obișnuit deja ca orice dezbatere a Parlamentului să fie o combinație între o comedie a lui Caragiale și un circ cu clovni și aruncători de flăcări pe gură, dar ce se întâmplă acum la alegerea membrilor pentru Colegiul Director al Consiliului pentru Combaterea Discriminării depășește așteptările.

Trebuie spus de la început că această instituție, și dealtfel întreaga legislație ”anti-discriminare”, au fost impuse României cu forța, ca o condiție pentru aderarea la UE, și chiar cu viclenie, dacă ținem seama că a fost folosită tehnica neparlamentară a ordonanței de urgență, de către un prim-ministru căruia i s-a construit o aură de ”tehnocrat”, de ”specialist neimplicat politic”, la care se apelează când Țara e în criză: Mugur I-să-res-cuuuuu!

De două decenii, toată așa zisa societate civilă răgușește luând atitudine împotriva scurtcircuitării Parlamentului prin ordonanțe de urgență abuzive, dar nimeni nu l-a întrebat pe fostul prim-ministru Mugur Isărescu în ce a constat urgența pentru această faimoasă OUG 137/2000. Nu au fost prezentate niciun fel de statistici care să pună România în fruntea discriminării, ba dimpotrivă: românii sunt proverbiali pentru toleranța lor nativă, pentru faptul că discriminarea femeii este aproape inexistentă, pentru faptul că actele de antisemitism sunt la cel mai scăzut nivel din Europa, că mișcările extremiste și șovine sunt aproape inexistente. Nu a existat nicio situație care să scandalizeze opinia publică și care să ofere o minimă justificare emoțională pentru urgența semnării respectivei ordonanțe. Nimic! Zero! Zilch! Canci! (more…)

Reacția la Contestația soroșistilor față de candidatura mea la CNCD

Monday, March 23rd, 2015

Dacă pe pițigoii lui Soros i-a mâncat în fund să-mi conteste candidatura la CNCD, hai să le trag și eu una peste ochi. Aceasta este Întâmpinarea pe care am depus-o la Senat prin care rejectez Contestația soroșistilor.

Către SENATUL României

-Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări

-Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități

-Comisia pentru egalitate de şanse

CAMERA DEPUTATILOR

-Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi;

-Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor nationale

-Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi

Referitor la Obiecțiunile făcute cu privire la candidatura mea pentru funcția de membru în Consiliul Director în CNCD

Accept dreptul oricărei persoane să își exprime părerea cu privire la profilul meu moral și ideatic, dar vă rog să luați în considerare că aceasta este tributară intereselor evaluatorului.

Am folosit expresia ”să își exprime părerea” deoarece documentul intitulat ”Obiecțiuni” (Nota 1), depus de ong-ul APADOR-CH cu privire la candidatura mea la funcția de membru în Colegiul Director al CNCD, nu se bazează pe nicio faptă care contravine legii.

Consider că, pentru corecta evaluare a ”Obiecțiunilor”, este necesară o scurtă prezentare a semnatarilor acestui document:

a- în spatele celor 18 nume de ong-uri se află un singur grup de interese, care le finanțează pe canale diferite, pentru a da aparența unei multitudini de susținători. Regula economiei de piață ”cererea generează oferta” se transpune în domeniul neguvernamental în ”banii formează ong-ul”, adică apariția unei oferte de finanțare duce la formarea organizațiilor care să îndeplinească scopurile finanțatorului. O simplă căutare pe internet arată că ong-urile semnatare au în comun la finanțări și la pregătirea cadrelor ”filierele Soros” și Open Society Institut Budapesta (more…)

O contestație și pt Manole, consilieru’ lu’ Vanghele

Friday, March 20th, 2015

Acum doi ani s-a găsit unul care să se bucure public că articolul meu ”Și evreii greșesc, nu-i așa?” a fost cenzurat de Adevărul. Personajul este și unul dintre cei care au forțat înființarea unui muzeu al țiganilor într-un mod care nesocotea legea. Și uite-l că acum candidează pentru un post de secretar de stat în Consiliul pt Combaterea Discriminării! Cum să nu contești candidatura unui om cu un caracter așa de dezonorant???

Către:

Secretariatul General al camerei Deputaților și Senatului

Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului

CONTESTAȚIE

Cu privire la candidatura domnului Petre-Florin Manole pentru funcția de membru în

Consiliul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

Doresc să aduc în atenția dumneavoastră câteva elemente pentru care consider că domnul Petre-Florin Manole nu este îndreptățit să obțină funcția de membru în Consiliul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, pentru care și-a depus candidatura din partea Partidului Social Democrat.

1. Domnul Petre-Florin Manole este o persoană care încurajează cenzura, prin luările sale de poziție publice. (more…)

Trădare, trădare, trădare! De trei ori Trădare!!!

Friday, March 20th, 2015

 

http://www.romaniacurata.ro/wp-content/uploads/2015/03/Obiectiuni-CNCD-Tociu-Mihai.pdf

Cu mulți dintre semnatarii acestei porcării am fost ”coleg” de activitate, timp de aproape 20 de ani. Cu toții au știut dintotdeauna că sunt un cal breaz și am discutat de multe ori amical, despre orice, ca oamenii.

Cât timp am păpat fonduri împreună, nu l-a deranjat pe niciunul că sunt ”discriminator” sau ”anti-semit”. Oare de ce s-a umflat civismul în ei tocmai acum? Simplu: invidie, spirit revanșard, obediență oarbă față de mâna care le dă să mănânce.

Asta e ”societatea civilă”, în România și peste tot în lume: un instrument politic creat și manevrat de Soros. (more…)

Despoții din Consiliul pt Combaterea Discriminării cer Parlamentului să-i mențină în funcții. Să-i contestăm, așadar!

Thursday, March 19th, 2015

O cohortă de membri ai Consiliului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, adică ăia care au făcut praf instituția asta, s-au înscris pentru un nou mandat. Printre ei se află chiar președintele, UDMR-istul Astaloș, care este susținut politic în continuare.Nu era normal să atenționez Parlamentul? Iată contestația pe care am depus-o la Senat în 19.03.2015 pentru ca aceștia să nu mai poată candida. Eu mi-am făcut datoria…

Către:

Secretariatul General al camerei Deputaților și Senatului

Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului

CONTESTAȚIE

Cu privire la candidatura pentru funcția de membru în

Consiliul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

a persoanelor care dețin sau care au deținut funcții în această instituție

Doresc să pun în atenția dumneavoastră faptul că evaluarea candidaturii persoanelor care dețin sau care au deținut funcții în CNCD ar trebui să se facă pe baza unei analize a activității acestei instituții. Dacă pentru un candidat nou se poate doar anticipa performanța pe care o va avea în noua funcție, pentru cei care sunt sau care au fost membri există o certitudine deasupra oricărei îndoieli. A decide ca unul dintre aceștia să fie nominalizat din nou echivalează cu aprobarea întregii activități a instituției, ceea ce este cel puțin riscant pentru prestigiul celor care îi vor susține.

Până la efectuarea unei evaluări corecte a activității CNCD de până acum, vă aduc în atenție câțiva factori pe care aveți posibilitatea să îi analizați, pe baza rapoartelor oficiale ale CNCD. (more…)

Mă lupt cu Radio 21! Ajutooooor!

Sunday, March 27th, 2011

Am primit citaţie de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru a susţine reclamaţia pe care am făcut-o împotriva campaniei “Românii n-au valoare”, finanţată de francezii de la Radio 21.

Între 20 februarie şi 7 martie 2011, Bucureştiul a fost tapetat cu mesaje jignitoare şi defăimătoare la adresa românilor. Mash-uri cât blocul şi sute de panouri publicitare stradale, în metrou sau în staţiile de transport în comun titrau: Românii n-au valoare, Românii n-au viitor, Românii nu sunt buni la pat, Tinerii români sunt superficiali etc.

Ca într-un sat fără câini, autorităţile locale şi instituţiile statului nu au luat nicio măsură ca să oprească batjocura, şi le-au fost complice toate ong-urile aşa-zis apărătoare ale drepturilor omului, altădată gălăgioase până la paroxism.

Închipuiţi-vă cum ar fi lătrat cu toţii dacă mesajele ar fi fost de genul: Ţiganii n-au viitor, Evreii n-au valoare, Africanii sunt superficiali, Maghiarii nu sunt buni la pat etc, etc. (more…)

Radio 21 vrea să ne jucăm de-a “măta-i curvă”

Sunday, March 6th, 2011

Un tip rătăcit în deşert ajunge, cu ultimele resurse de energie, la o casă izolată. Bate la uşă, dar nu răspunde nimeni. “Şi tăcerea e un răspuns” îşi zice şi apasă pe clanţă. Uşa se deschide şi înăuntru vede o masă plină cu de toate şi un pat, în care stăteau dezbrăcaţi un tip şi o tipă.

“Salvaţi-mă! Daţi-mi o gură de apă”.

Cei doi se uită unul la altul şi nu zic nimic. “Şi tăcerea e un răspuns” îşi spune omul, apoi se repede la masă şi bea o sticlă de apă dintr-o înghiţitură.

“Acum că am băut, mi s-a făcut foame. Pot să mănânc puţin?”

Cei doi iar se uită unul la altul şi tac. “Şi tăcerea e un răspuns” zice omul, apoi se aşează la masă şi mănâncă pe îndelete. Desface şi-o sticlă de vin şi apoi una de whisky, după care se ridică şi dă să plece.

“Mulţumesc, mi-aţi salvat viaţa. Am mâncat, am băut şi, dacă văd că sunteţi aşa de toleranţi, îndrăznesc să vă cer să-mi permiteţi să mă joc puţin cu doamna”. Cei doi se uită din nou unul la altul, nu zic nimic, aşa că omul se dezbracă, pentru că “Şi tăcerea e un răspuns”, apoi se suie în pat şi îi dă un dop femeii.

“Mulţumesc. Sunteţi cei mai ospitalieri oameni de pe pământ. O să spun şi la alţii” zice omul, în timp ce iese pe uşă şi îşi vede de drum.

Tipul se uită dezgustat la femeie şi îi spune: “Eşti o curvă ordinară!”, la care femeia strigă extaziată: “Tu ai vorbit primul! Măta-i curvă!”.

De două săptămâni încoace, Radio 21 ne-o trage pe toate părţile, fiind convinşi că nimeni nu va deschide gura, ca nu cumva Radio 21 să obţină publicitate. Radio 21 se bazează pe faptul că orice scandal generează publicitate, iar publicitatea negativă tot publicitate rămâne, adică oamenii vor uita repede despre ce a fost vorba, însă vor reţine numele de Radio 21. Perversă mişcare!

Pe acest principiu, ei caută cu tot dinadinsul să provoace scandal, în timp ce toată presa se face că nu vede, numai ca să nu le ofere publicitate gratis.

Dar noi, românii, ce vină avem de am ajuns să fim folosiţi de Radio 21 (more…)

Mai suge monstrul UDMR “valoarea” românilor?

Thursday, March 3rd, 2011

Pe când românii erau adormiţi în somnul raţiunii, democraţia” a născut un mic monstru, denumit Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, şi l-a dat UDMR-ului să-l crească.

Micul monstru a fost învăţat să se hrănească cu valoarea românilor, dar la un anumit moment cineva a anunţat pe panouri publicitare că aceasta nu mai este.

Să fie adevărat? Nici vorbă! Micul monstru nu trebuie să se teamă că va muri de inaniţie: românii mai au încă valoare, după cum se va vedea mai jos.

Oare micul monstru UDMR o va suge în continuare?

Către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Nr. 1453/01.03.2011

Prin prezenta vă aduc la cunoștință faptul că, în data de 1 Martie 2011, am constatat existența unor panouri publicitare în București, care transmit mesaje ce aduc atingere demnitatii și creează o atmosferă de intimidare, degradare, umilitoare și ofensatoare, îndreptată împotriva membrilor comunității cetățenilor români de naționalitate română, astfel:

  • la intersecția b-dul Iuliu Maniu cu str. Dezrobirii, mesajele: „Românii n-au valoare” și „Românii nu sunt buni la pat”.

Consider că gravitatea expunerii acestor mesaje este mărită prin faptul că acestea nu sunt asumate, ceea ce induce privitorului ideea că respectivele mesaje au statut de adevăr general valabil, precum și faptul că mesajele sunt accesibile în egală măsură copiilor, inducandu-le sentimentul că apartenența la naționalitatea română presupune un statut de inferioritate, fapta care atrage consecințe incomensurabile asupra dezvoltării personalității și a confortului psihic ale acestora pentru tot restul vieții.

Ținând cont de cele de mai sus, vă solicit să analizați prezenta reclamație cu celeritate și să îi penalizați atât pe inițiatorii acestei campanii, cât și pe cei care au facilitat desfășurarea ei, într-un mod care să devină un element de referință pentru viitor.

Astfel, consider necesar ca rezoluția Dumneavoastră să oblige Primăria București, pe lângă amenda maximă, să finanțeze organizarea unor activități reparatorii eficiente de către organizații care au ca domeniu de activitate afirmarea identității românești, precum și să declanșeze procedurile judiciare de desființare a tuturor firmelor care au comandat și care și-au adus aportul la desfășurarea acestei campanii.

Cu considerație,

Mihai Tociu