Archive for the ‘Scrisori către parlamentarii mei’ Category

Scrisorile 5 şi 6: Democraţia – raiul boschetarilor

Friday, November 20th, 2009

Rezumat: Un grup de boschetari a apărut în viaţa locuitorilor dintr-un cartier bucureştean cu câteva luni în urmă, venind cu o rulotă auto pe care au parcat-o pe un spaţiu verde, lângă o ghenă de gunoi. Locuiesc în rulotă, trăiesc din gunoaie, arată ca nişte gunoaie, cresc o haită de câini agresivi în preajmă şi bănănăie fără rost toată ziua pe aleile dintre blocuri.

     Locatarii au reclamat la poliţie şi la primăria PDL a sectorului 6 şi rulota a fost mutată două blocuri mai încolo. Au dat însă peste unul şmecher, care i-a mutat instantaneu înapoi.

     În consecinţă, am trimis scrisorile 5 şi 6 parlamentarilor aleşi în acest colegiu, 26, pentru a le aduce la cunoştinţă sentimentul de nesiguranţă pe care îl trăiesc bătrânii, femeile şi copiii când se întâlnesc pe stradă cu aceşti iresponsabili.

 

20.11.2009

 

SCRISOAREA NUMĂRUL 5 (6) CĂTRE PARLAMENTARUL MEU

 

 

Stimate domnule deputat Damian Florea (senator Gabriel Mutu),

(more…)

Scrisorile 3 şi 4: Despre legalizarea prostituţiei

Thursday, November 19th, 2009

.

Rezumat: Clasa politică intenţionează să legalizeze prostituţia, folosind următorele pretexte: sănătatea prostituatelor/prostituaţilor, ineficienţa măsurilor de interzicere şi atragerea de bani la buget prin impozitare.

     Parlamentarii cunosc că există un puternic curent de opinie împotrivă şi încearcă să-şi atingă acest deziderat prin diverse subterfugii, printre care adoptarea prin procedură tacită a codurilor penale şi civile, cu scopul de a nu se permite o dezbatere deschisă pe această temă.

     Această scrisoare i-a pus pe cei doi parlamentari din colegiul meu, 26, în situaţia de a nu se putea justifica ulterior cu explicaţia ridicolă “nu am ştiut”.

     Niciunul dintre cei doi “aleşi ai poporului” nu a catadicsit să răspundă în vreun fel solicitării!

.

10.06.2009

.

Stimate domnule deputat Damian Florea (senator Gabriel Mutu),

 

         Am aflat cu stupoare că parlamentarii PSD+PC şi PDL, din care faceţi parte şi dvs, au dat undă verde în data de 8 iunie 2009, ca Guvernul să îşi asume răspunderea pentru adoptarea noului Cod Penal şi noului Cod Civil. Aceasta înseamnă că articolele acestuia, în special cele sensibile, nu vor fi supuse dezbaterii parlamentarilor şi astfel nu se vor mai putea remedia cele care vor fi identificate ca fiind contradictorii cu dorinţele cetăţenilor.

 

         Fără a fi specialist în drept, m-am interesat de modul în care noile acte legislative abordează fenomenul prostituţiei (more…)

Scrisoarea nr. 1 către deputatul Damian Florea – Strada Dagâţa

Thursday, November 19th, 2009

.

Rezumat: Primăria sectorului 6, condusă de Cristian Poteraş – PDL, permite de ani de zile ca o stradă publică de 70 m lungime să fie folosită în interesul exclusiv a două spălătorii auto. Strada este blocată cu stâlpi metalici şi accesul se face numai cu aprobarea ţiganilor angajaţi ai spălătoriilor. Toate reclamaţiile cetăţenilor din zonă au fost tratate în batjocură de primărie şi de Secţia de poliţie 21, care se află la 30 de metri distanţă.

Această sesizare a fost adresată simultan deputatului PSD+PC Damian Florea, cu numărul 1, şi senatorului PDL Gabriel Mutu, cu numărul 2, în 10.06.2009 . Până la această dată, deputatul Florea nu a făcut altceva decât să o înainteze primarului, iar senatorul Mutu s-a şters cu ea undeva.

.

 

Stimate domnule deputat Damian Florea,

 

.

Vă mulţumesc pentru urarea de Anul Nou pe care aţi adresat-o locuitorilor colegiului 26, printre care mă număr, şi pentru invitaţia de a vă aduce la cunoştinţă doleanţele noastre, pe care eu vă fac cinstea de a o lua în serios.

 

Sper ca acest demers să capteze atenţia dvs. şi astfel să dovediţi că şi dvs. contribuiţi la asigurarea „climatului democratic” pe care ni-l solicitaţi nouă, cetăţenilor obişnuiţi.

 

Doresc să vă aduc în atenţie situaţia străzii Dagâţa, (more…)