Archive for the ‘Lumea ţiganilor’ Category

Scrisoarea unui român către Congresul Internațional al Țiganilor, Sibiu 2013

Sunday, April 7th, 2013

Stimați participanți,

Mă adresez dvs. deoarece nu cunosc ca vreun reprezentant al românilor să fie invitat la Congres, în contextul în care acesta se desfășoară în România și există foarte multe subiecte care privesc relațiile dintre români și comunitatea țiganilor, cu implicații internaționale.

Persoane ca dna Elena Băsescu, ajunsă în parlamentul european prin fraudă electorală, sau ca dl Corneliu Vadim Tudor, care a compromis naționalismul românesc prin prestația pe care a avut-o în perioada când a deținut importante funcții în stat, nu pot vorbi în numele meu, și nici vreunul dintre politicienii actuali.

Mă simt astfel pus în situația de a vă transmite personal câteva idei, care cred că au susținerea multor români, iar în calitate de membru al națiunii care a format acest stat, îmi doresc să primesc susținerea și a celorlalte grupuri etnice care trăiesc în România.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

În primul rând, doresc să vă atrag atenția asupra faptului că statele europene occidentate v-au pus gând rău. Nu știu dacă aveți puterea să acceptați acest adevăr, dar aceste state nu vor cu niciun chip să vă primească pe teritoriul lor și sunt în stare să facă orice (more…)

De ziua internationala a tiganilor, sa discutam despre penis

Sunday, April 10th, 2011

Nu cred sa fie cineva care nu a auzit sintagma „dragoste de tiganca”. Nu are o semnificatie standard, dar in perceptia mea este o relatie sexuala lipsita de orice obligatii sau incorsetari morale. Si mai ales, lipsita de preludiu…


Cineva ar putea spune ca poporul a denumit o floare cu organul sexual al tigancii si, deci,  explicatia sintagmei ar trebui cautata in aspectul si in senzatia olfactiva. Cei care au verificat au ajuns la concluzia ca, oricat de urat mirositoare ar fi floarea respectiva, poporul a fost nedrept cu ea…

Altii ar putea crede ca explicatia se gaseste… inauntru. Nici vorba: anatomic vorbind, nu exista (more…)

Să dispară scaunul cu ciorapi

Thursday, August 26th, 2010

Începând de mâine, 50,000 de oameni nu vor mai trece pe lângă scaunul cu ciorapi.

Este vorba despre cei 50,000 care intră în fiecare zi în metrou la Piaţa Veteranilor şi despre janghina de scaun pe care o ţigancă îşi expune ciorapii pentru vânzare pe trotuarul de lângă staţie. (more…)

Cum am numărat sutiene şi chiloţi de damă

Thursday, August 26th, 2010

.

Mi-am descoperit un nou fetiş: inventarierea de sutiene şi chiloţi de damă. Îl recomand tuturor şi îi rog să se abţină de la comentarii pe cei ale căror degete nu au vibrat la emoţia metamorfozării unui ghemuleţ de dantelă într-un chiloţel de domnişoară.

Ocazia mi-a oferit-o Poliţia Comunitară Sector 4, ca premiu pentru (more…)

„Star Fucker” exersează poziţia 69 cu Poliţia Constanţa

Friday, July 30th, 2010

Închipuiţi-vă că sunteţi în concediu, la Mamaia, şi v-aţi aşezat pe nisip, la malul mării, la 9 dimineaţa. Sunteţi aproape singur pe plajă şi citiţi o carte. Deasupra e soarele, în faţă e marea, iar în spate nenumărate rânduri de şezlonguri goale. Ce romantic!

 

Închipuiţi-vă un ţigan mătăhălos, la bustul gol şi cu burta păroasă revărsată peste bermude, cam la 50 de ani, pe cap cu o imensă pălărie de cow-boy, de care este prinsă o mare insignă, pe care scrie, vizibil şi din satelit, „STAR FUCKER”. Zace într-un şezlong, undeva mai în spate.

 

Acesta este momentul în care Star Fucker se ridică şi intră în viaţa dumneavoastră. Vine glonţ şi (more…)

Patriotul anonim învins de sistem cu maşina de spălat

Friday, July 23rd, 2010

În ziua în care a fost dezgropat Ceauşescu, şi-a dat duhul maşina mea de spălat rufe. A fost făcută la Cugir, acum 21 de ani, şi am plătit pentru ea 3 salarii lunare de inginer din industria socialistă multilateral dezvoltată.

Da, a costat 6,000 de lei, iar eu primeam pe lună 1,800 – 2,000. E adevărat, pe ştat apăreau 2,500, numai că mi se reţineau 200 pentru taxa PIP (Port Ilegal de Penis) şi alte câteva sute pentru nerealizările de plan.

Acum, cadavrul ei îmi amintea de vremea când purtam plete şi mă îmbrăcam în blugi. Momentul de reculegere a fost întrerupt brutal de poetul Adrian Păunescu, care m-a îndemnat, din studioul Realitatea-Caţavencu,Să ne apucăm de muncă!”. Parcă nici n-au trecut 21 de ani: tot Ceauşescu, tot Păunescu, aceiaşi prezentatori spălaţi pe creier, aceleaşi îndemnuri idioate…

           Chiar niciunul să nu-şi dea seama că nu are rost să trimiţi românii la muncă dacă nu-i şi încurajezi să cumpere produse autohtone?

 

Patriotul anonim

În situaţia dată, m-am hotărât să fiu puţin mai patriot şi am decis să cumpăr o maşină de spălat românească. Şi o voi face fără mediatizare, fără să mă îmbrac în costum naţional, fără cocardă tricoloră în piept şi fără discursuri înălţătoare. Voi fi… patriotul anonim, adică un fel de erou necunoscut al unui război invizibil. (more…)

Cum ne puteam lipsi de Jean Constantin?

Tuesday, June 1st, 2010

Eu nu mi-aş fi dorit să avem nevoie de un aşa mare actor ca Jean Constantin.

Hai să fim cinstiţi cu noi înşine: oricât de comice au fost rolurile lui, câţi dintre noi se bucură la gândul că ar putea avea de-a face cu vreunul dintre personajele reale pe care maestrul le-a interpretat?

 

Da, ştiu contraargumentul: Izmail! Nu vă grăbiţi să spuneţi Izmail, până când nu aflaţi (more…)

Clanul ţigănesc şi mâncarea comisarului

Tuesday, May 18th, 2010

.

Ce faci când ţi se fură maşina? Reclami la poliţie. Simplu.

Însă ce faci când te sună unul şi zice că dacă aduci 2000 de euro în locul X în jumătate de oră, îţi iei maşina înapoi? Aşa cum îţi ştie telefonul, ştie şi cine eşti, unde stai, că ai nevastă, copil, părinţi. Îţi mai vine să suni la poliţie?

 

A păţit-o un amic de-al meu în aprilie 2010, în Bucureşti, şi primul său impuls a fost să mă sune: ”Vino cu mine, că mi-e frică să merg singur”. Şi-a găsit curajosul, aşa că las totul baltă şi hai! Pe drum, ia să (more…)

Poliţia din Ilfov-marioneta ţiganilor (II): poliţiştii merg la servici cu elicopterul

Monday, May 17th, 2010

.

Un ţigan din Sinteşti a adus la începutul lui aprilie un camion de nisip şi l-a vărsat în mijlocul drumului judeţean care îi trece prin faţa porţii. Timp de o săptămână, a fost înjurat de miile de şoferi care au fost nevoiţi să îl ocolească şi mare a fost minunea că nu s-a înfipt nimeni în el, mai ales că zona nu are iluminat public. 

 

Pe acest drum ar trebui să vină zilnic la post poliţiştii din comună, şi cu siguranţă că (more…)

Nuntă la Suceava: scuipat de ţigani, amendat de poliţişti comunitari

Monday, May 3rd, 2010

.

Am fost la o nuntă în Suceava şi mare mi-a fost mirarea să constat că viaţa de familie a sucevenilor începe în pivniţa Primăriei, în faţa unei doamne îmbrăcată în tricou de marinar, şi care mi-a reamintit şlagărul copilăriei: „Marinarii frecau puntea…”.

 

La fel ca în restul ţării, prima imagine la care sunt supuşi proaspeţii însurăţei când ies de sub podul de flori sunt … ţiganii! Două ţigănci, îmbrăcate de sărbătoare, în trening şi cu şlapi roz, (more…)