Archive for March, 2010

De ce nu m-a întrebat nimeni cine sunt?

Tuesday, March 16th, 2010

22 septembrie 2009: la Palatul Cotroceni, Marea Comisie îşi prezintă raportul social în faţa preşedintelui Băsescu.

Primul ministru, miniştrii învăţământului, al muncii, de finanţe şi peste o sută de patronate, sindicate şi ong-uri de curte îşi pregăteau cravatele, coafurile şi palmele pentru camerele de televiziune.

 

Am aterizat şi eu printre ei, graţie unui coleg de la fundaţie, ajuns membru în Comisie, şi care nu ştiu ce a avut în cap de m-a pus pe listă.

Mănânc şi eu un fursec gratis, mi-am zis, în timp ce singura mea grijă era că nu mă vor lăsa să intru în sală fără cravată. (more…)

Poliţia din Ilfov = Marioneta ţiganilor (episodul I)

Friday, March 12th, 2010

Judeţul Ilfov a ajuns Israelul ţiganilor, datorită imunităţii în faţa legii pe care le-o asigură Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov.

 

O întreagă enclavă ţigănească, cu peste 2000 capete, s-a format lângă localitatea Sinteşti, comuna Vidra, într-un loc unde acum 20 de ani era numai câmp.

Ţiganii îşi fac banii din topirea ilegală a cuprului şi a aluminiului, în cuptoare construite chiar pe marginea drumului, adevărate simboluri ale supremaţiei lor asupra Legii românilor.

 

Până acum 10 ani, în aceste cuptoare a avut loc holocaustul ţevilor din aluminiu furate (more…)

Domnule Senator, sunteţi trădător?

Friday, March 12th, 2010

Ce legătură este între OINĂ şi trădători? Nu, deocamdată nu este bâta, ci plicul!

137 de plicuri “Oina-sport naţional” au fost distribuite tuturor senatorilor în data de 12.03.2010, în care au găsit oferta onorabilă de a-şi denunţa colegii care au trădat cauza naţională în şedinţa din 10.02.2010. Este vorba despre adoptarea tacită a propunerii UDMR de a reface Regiunea Autonimă Maghiară, sub o nouă denumire, şi de a forma trei regiuni de aşa-zisă dezvoltare, pe teritoriul rupt din România prin Diktatul de la Viena.

Scrisoarea a fost puţin ajustată pentru cei 40 de senatori care au absentat la acea şedinţă, aceştia fiind întrebaţi doar cât de tare i-a durut în cur de nu au venit deloc.

Iată textul primei scrisori:

Stimate doamnă/domnule senator……”PREZENT PE HÂRTIE”

 

Mă adresez dumneavoastră în speranţa că sunteţi unul dintre cei 60 de senatori care s-au aflat în sală la finalul şedinţei Senatului din data de 10 februarie 2010, deoarece sunteţi menţionat în Monitorul Oficial printre cei 97 de senatori care au fost prezenţi la începutul acestei şedinţe.

Scopul demersului meu este de a clarifica modul în care Senatul a adoptat una dintre propunerilele legislative cele mai antiromâneşti (more…)

Ce e aia: “ţinutul secuiesc”?

Friday, March 12th, 2010

În sfârşit, o instituţie a statului pune în discuţie în mod oficial conţinutul sintagmei “ţinutul secuiesc”!

Este vorba despre Consiliul Naţional al Audiovizualului, după cum se vede în răspunsul primit la petiţia pe care am adresat-o, cu nr. 1777/11.02.2010:

Domnule Presedinte,

 

In data de joi, 4 februarie 2010, in jurul orei 17.25-17.30, postul de radio Radio Romania Actualitati (frecventa 105,3MHz) a difuzat o stire de circa 60 de secunde referitoare la diverse actiuni intreprinse in judetele Covasna si Harghita.

 

In aceasta stire, reporterul a folosit sintagma “Tinutul Secuiesc” si doresc sa supun atentiei Consiliului National al Audiovizualului cateva considerente privind acest fapt:

 

                           nu exista si nu a existat niciodata (more…)