Archive for May, 2010

Parada gay, dezmăţul organelor

Tuesday, May 25th, 2010

.

Hai să merg şi eu la Parada gay din Bucureşti, că este doar o dată pe an. Am sunat un prieten, el la rândul lui încă doi, şi uite aşa urma să ne adunăm 5-6.

 

Am intrat în atmosfera paradei încă din metroul spre Piaţa Unirii: două puştoaice, dintre care una cam nebărbierită, vorbeau în spatele meu despre riscul de a fi atacate de Noua Dreaptă.

 

În Piaţă, poliţie şi jandarmerie ca la balamuc. M-am simţit în siguranţă şi (more…)

Ochii în patru când vine Konica-Minolta!

Wednesday, May 19th, 2010

.

Eram în Londra, într-un autobuz gen RATB, pe la 11 noaptea, într-un cartier mărginaş. Vine controlorul şi îi cere biletul unuia din spatele meu, care moţăia pe scaun. Acesta se scoală, îl împinge pe controlor şi la primul stop sare afară prin uşa lipsă din spatele maşinii.

Controlorul anunţă şoferul, şoferul trage pe dreapta. Nu trec 30 de secunde şi apar 5 maşini de poliţie, cu girofarurile aprinse, (more…)

Clanul ţigănesc şi mâncarea comisarului

Tuesday, May 18th, 2010

.

Ce faci când ţi se fură maşina? Reclami la poliţie. Simplu.

Însă ce faci când te sună unul şi zice că dacă aduci 2000 de euro în locul X în jumătate de oră, îţi iei maşina înapoi? Aşa cum îţi ştie telefonul, ştie şi cine eşti, unde stai, că ai nevastă, copil, părinţi. Îţi mai vine să suni la poliţie?

 

A păţit-o un amic de-al meu în aprilie 2010, în Bucureşti, şi primul său impuls a fost să mă sune: ”Vino cu mine, că mi-e frică să merg singur”. Şi-a găsit curajosul, aşa că las totul baltă şi hai! Pe drum, ia să (more…)

Poliţia din Ilfov-marioneta ţiganilor (II): poliţiştii merg la servici cu elicopterul

Monday, May 17th, 2010

.

Un ţigan din Sinteşti a adus la începutul lui aprilie un camion de nisip şi l-a vărsat în mijlocul drumului judeţean care îi trece prin faţa porţii. Timp de o săptămână, a fost înjurat de miile de şoferi care au fost nevoiţi să îl ocolească şi mare a fost minunea că nu s-a înfipt nimeni în el, mai ales că zona nu are iluminat public. 

 

Pe acest drum ar trebui să vină zilnic la post poliţiştii din comună, şi cu siguranţă că (more…)

Acum DGASPC sector 6 ştie din ce parte bate vântul

Thursday, May 13th, 2010

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6 Bucureşti s-a mutat într-un sediu nou, chiar pe strada mea. O căsoaie cu arhitectură ţigănească, ridicată de o ceafă groasă, a ajuns acum instituţie a statului, iar ceafa groasă şi mai groasă.

Treceam în fiecare zi prin faţa ei şi (more…)

Nuntă la Suceava: scuipat de ţigani, amendat de poliţişti comunitari

Monday, May 3rd, 2010

.

Am fost la o nuntă în Suceava şi mare mi-a fost mirarea să constat că viaţa de familie a sucevenilor începe în pivniţa Primăriei, în faţa unei doamne îmbrăcată în tricou de marinar, şi care mi-a reamintit şlagărul copilăriei: „Marinarii frecau puntea…”.

 

La fel ca în restul ţării, prima imagine la care sunt supuşi proaspeţii însurăţei când ies de sub podul de flori sunt … ţiganii! Două ţigănci, îmbrăcate de sărbătoare, în trening şi cu şlapi roz, (more…)