Archive for March, 2011

Mă lupt cu Radio 21! Ajutooooor!

Sunday, March 27th, 2011

Am primit citaţie de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru a susţine reclamaţia pe care am făcut-o împotriva campaniei “Românii n-au valoare”, finanţată de francezii de la Radio 21.

Între 20 februarie şi 7 martie 2011, Bucureştiul a fost tapetat cu mesaje jignitoare şi defăimătoare la adresa românilor. Mash-uri cât blocul şi sute de panouri publicitare stradale, în metrou sau în staţiile de transport în comun titrau: Românii n-au valoare, Românii n-au viitor, Românii nu sunt buni la pat, Tinerii români sunt superficiali etc.

Ca într-un sat fără câini, autorităţile locale şi instituţiile statului nu au luat nicio măsură ca să oprească batjocura, şi le-au fost complice toate ong-urile aşa-zis apărătoare ale drepturilor omului, altădată gălăgioase până la paroxism.

Închipuiţi-vă cum ar fi lătrat cu toţii dacă mesajele ar fi fost de genul: Ţiganii n-au viitor, Evreii n-au valoare, Africanii sunt superficiali, Maghiarii nu sunt buni la pat etc, etc. (more…)

Noul ambasador al Ungariei l-a spânzurat pe Avram Iancu de 15 martie!

Wednesday, March 16th, 2011

Ungaria şi-a schimbat ambasadorul în România, începând cu 15 martie 2011, în persoana domnului Cibi Barna.

Pentru prima dată în istoria diplomaţiei, un ambasador se schimbă prin aprobare tacită: vechiul ambasador tace, guvernul Ungariei tace, guvernul României tace, iar singurul a cărui voce se face auzită este, fireşte, noul ambasador.

Vechiul ambasador, domnul Oszkar Fusez, obişnuia să vorbească când era în funcţie, aşa cum face orice ambasador.

De exemplu, într-o noapte din ianuarie 2011, cineva a scris ceva de dulce pe gardul ambasadei Ungariei din Bucureşti. Instantaneu, poliţia a pornit girofarele şi a demarat o anchetă, MAE român a condamnat actul de vandalism şi a sesizat instituţiile statului, iar domnul Oszkar a convocat imediat jurnalistii la o conferinta de presa tinuta in strada și a declarat că “Este un incident izolat. Nu trebuie acordată atenţie mare acestui incident”.

De parcă nu era suficient, a doua zi a mai ținut o conferință, la Centrul Cultural Maghiar, de data asta în numele Ungariei ca președintă a UE, amintind din nou de “evenimentul izolat”!

După numai două luni, pe 15 martie 2011, domnul Cibi Barna construieşte o spânzurătoare în centrul unui oraş din România, după care regizează un proces împotriva unui manechin cu chipul lui Avram Iancu, apoi condamnă manechinul la moarte şi îl spânzură, iar în final îşi însuşeşte toporişca de la brâul spânzuratului şi pleacă legănat să bea o ţuică.

De data aceasta, poliţia română a privit neputicioasă timp de o oră, cât a durat circul, deoarece domnul Barna are imunitate diplomatică, MAE român nu a mai condamnat nimic, ca să nu strice relaţiile cu MAE ungar, iar din clădirea ambasadei Ungariei nu a mai avut nimeni curaj să zică că ar fi un incident izolat, care nu merită atenţie, pentru că nimeni nu a riscat să se împuşte singur în picior.

(more…)

Radio 21 vrea să ne jucăm de-a “măta-i curvă”

Sunday, March 6th, 2011

Un tip rătăcit în deşert ajunge, cu ultimele resurse de energie, la o casă izolată. Bate la uşă, dar nu răspunde nimeni. “Şi tăcerea e un răspuns” îşi zice şi apasă pe clanţă. Uşa se deschide şi înăuntru vede o masă plină cu de toate şi un pat, în care stăteau dezbrăcaţi un tip şi o tipă.

“Salvaţi-mă! Daţi-mi o gură de apă”.

Cei doi se uită unul la altul şi nu zic nimic. “Şi tăcerea e un răspuns” îşi spune omul, apoi se repede la masă şi bea o sticlă de apă dintr-o înghiţitură.

“Acum că am băut, mi s-a făcut foame. Pot să mănânc puţin?”

Cei doi iar se uită unul la altul şi tac. “Şi tăcerea e un răspuns” zice omul, apoi se aşează la masă şi mănâncă pe îndelete. Desface şi-o sticlă de vin şi apoi una de whisky, după care se ridică şi dă să plece.

“Mulţumesc, mi-aţi salvat viaţa. Am mâncat, am băut şi, dacă văd că sunteţi aşa de toleranţi, îndrăznesc să vă cer să-mi permiteţi să mă joc puţin cu doamna”. Cei doi se uită din nou unul la altul, nu zic nimic, aşa că omul se dezbracă, pentru că “Şi tăcerea e un răspuns”, apoi se suie în pat şi îi dă un dop femeii.

“Mulţumesc. Sunteţi cei mai ospitalieri oameni de pe pământ. O să spun şi la alţii” zice omul, în timp ce iese pe uşă şi îşi vede de drum.

Tipul se uită dezgustat la femeie şi îi spune: “Eşti o curvă ordinară!”, la care femeia strigă extaziată: “Tu ai vorbit primul! Măta-i curvă!”.

De două săptămâni încoace, Radio 21 ne-o trage pe toate părţile, fiind convinşi că nimeni nu va deschide gura, ca nu cumva Radio 21 să obţină publicitate. Radio 21 se bazează pe faptul că orice scandal generează publicitate, iar publicitatea negativă tot publicitate rămâne, adică oamenii vor uita repede despre ce a fost vorba, însă vor reţine numele de Radio 21. Perversă mişcare!

Pe acest principiu, ei caută cu tot dinadinsul să provoace scandal, în timp ce toată presa se face că nu vede, numai ca să nu le ofere publicitate gratis.

Dar noi, românii, ce vină avem de am ajuns să fim folosiţi de Radio 21 (more…)

Mai suge monstrul UDMR “valoarea” românilor?

Thursday, March 3rd, 2011

Pe când românii erau adormiţi în somnul raţiunii, democraţia” a născut un mic monstru, denumit Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, şi l-a dat UDMR-ului să-l crească.

Micul monstru a fost învăţat să se hrănească cu valoarea românilor, dar la un anumit moment cineva a anunţat pe panouri publicitare că aceasta nu mai este.

Să fie adevărat? Nici vorbă! Micul monstru nu trebuie să se teamă că va muri de inaniţie: românii mai au încă valoare, după cum se va vedea mai jos.

Oare micul monstru UDMR o va suge în continuare?

Către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Nr. 1453/01.03.2011

Prin prezenta vă aduc la cunoștință faptul că, în data de 1 Martie 2011, am constatat existența unor panouri publicitare în București, care transmit mesaje ce aduc atingere demnitatii și creează o atmosferă de intimidare, degradare, umilitoare și ofensatoare, îndreptată împotriva membrilor comunității cetățenilor români de naționalitate română, astfel:

  • la intersecția b-dul Iuliu Maniu cu str. Dezrobirii, mesajele: „Românii n-au valoare” și „Românii nu sunt buni la pat”.

Consider că gravitatea expunerii acestor mesaje este mărită prin faptul că acestea nu sunt asumate, ceea ce induce privitorului ideea că respectivele mesaje au statut de adevăr general valabil, precum și faptul că mesajele sunt accesibile în egală măsură copiilor, inducandu-le sentimentul că apartenența la naționalitatea română presupune un statut de inferioritate, fapta care atrage consecințe incomensurabile asupra dezvoltării personalității și a confortului psihic ale acestora pentru tot restul vieții.

Ținând cont de cele de mai sus, vă solicit să analizați prezenta reclamație cu celeritate și să îi penalizați atât pe inițiatorii acestei campanii, cât și pe cei care au facilitat desfășurarea ei, într-un mod care să devină un element de referință pentru viitor.

Astfel, consider necesar ca rezoluția Dumneavoastră să oblige Primăria București, pe lângă amenda maximă, să finanțeze organizarea unor activități reparatorii eficiente de către organizații care au ca domeniu de activitate afirmarea identității românești, precum și să declanșeze procedurile judiciare de desființare a tuturor firmelor care au comandat și care și-au adus aportul la desfășurarea acestei campanii.

Cu considerație,

Mihai Tociu