Archive for April, 2014

Să-i arătăm lui Lucian Boia că românii au ouă

Thursday, April 24th, 2014

În ianuarie 2014, un comedian, Radu Banciu, a zis la o emisiune de divertisment că moldovencele sunt curve şi toată ţara s-a răscolit. A fost înjurat la nivel naţional, i s-au trimis scrisori publice de protest, ambasada Republicii Moldova a luat atitudine, s-a protestat în faţa B1TV. După trei zile, totul a fost uitat…

Lucian Boia nu e un comedian, ci un profesor la Universitatea din Bucureşti. Lucian Boia nu îşi limitează opiniile la nivelul unei efemere emisiuni tv, ci le scrie pentru a le da autoritate şi pentru a putea fi răspândite şi reproduse uşor timp de zeci de ani.

Lucian Boia nu spune că doar moldovencele sunt curve, ci că noi, românii, cu toţii, suntem curve! Curve ale istoriei, care existăm doar pentru că alţii au avut nevoie de noi, care am fost posedaţi de toţi cei care ne-au vrut, în orice poziţie am fost aşezaţi, fără să fi spus vreodată NU, dar care ne cosmetizăm trecutul şi ne fardăm faţa cu minciuni şi ficţiuni.

În timp ce istorici români valoroşi sărăcesc în anonimat, un Lucian Boia este împins în faţă de lichele, de propagandă şi de bani. (more…)

Un răspuns la articolul jurnalistului Ionuţ Ţene despre filmul „Lanţul amintirilor”

Tuesday, April 22nd, 2014

Şi eu am fost iniţial surprins de audienţa uriaşă pe care a avut-o filmul „Lanţul amintirilor” difuzat chiar in seara primei zile de Paşte. Un film „indian”, care, împreună cu suratele sale „Vagabondul” şi „O floare şi doi grădinari”, a stors de lacrimi toate bunicile actuale pe vremea când erau fete mari.

Cu patru decenii în urmă, puţine au fost femeile care (more…)