Archive for June, 2014

Iar am mers la mare în România

Sunday, June 22nd, 2014

M-am lipit trei zile de un grup soroşist ca să mă întâlnesc din nou cu marea. La mijlocul lui iunie, chiar înainte de marea furtună.

O să fiu scurt, pentru că nu am multe de spus. Hotelul Opal, în Cap Aurora. Impecabil de curat, nu mirosea a nimic în baie, totul arăta ca nou şi funcţiona, frigiderul îngheţa. Doar bara care suţinea perdeaua de la duş nu era perfect paralelă cu tavanul.

La recepţie, totul a fost simplu şi imediat, la restaurant la fel, mâncarea a fost excelentă, fără a fi un specialist, nu mi-a fost silă de nimic, nu mi s-a părut niciun fel de mâncare dubios, toţi chelnerii simpatici şi comunicativi, inclusiv cei care arătau mai ţigănoşi. Doar ceştile de cafea erau mici, aşa că mi-am pus cafeaua în paharul de apă şi a fost ok. Şi parcă ora 10 e cam devreme să mă scol ca să mai prind micul dejun.

M-am plimbat pe alei între câteva hoteluri. Curate, bordurile văruite, de un alb strălucitor, spaţiile verzi adevărate grădini şi peste tot se vedea mână de grădinar profi. Chiar m-am oprit în mai multe locuri ca să studiez florile, pentru că nu mai văzusem aşa ceva. După cum nu am mai văzut niciodată grădină de trandafiri ca cea de lângă hotel, ca o mare cu valuri roşii, galbene, roz şi portocalii, cu alei parcă desenate şi mărginite de şiruri de pietre văruite.

Plaja era curată, doar că nu prea puteai să mergi desculţ pe scoicile alea zgrumţuroase. La malul apei nisipul era ok. Am făcut şi o baie. Priveam din larg muncitorii care sudau coşuri de gunoi la marginea plajei şi le migăleau de parcă erau ceasuri. Fiecare ne-am văzut de treaba noastră…

Trei zile nu am auzit nicio manea şi nu mi-a spus nimeni „nenea”.

Am cumpărat bere din Tuzla, cu 5 lei bidonul, care în Bucureşti este 6 la supermarket şi 7 la butic. Este un magazin non-stop imediat pe dreapta după sensul giratoriu cu avion, cum mergi spre sud. Dacă îţi bagi dopuri în urechi, ca să nu auzi ţigăneala care iese din televizor, şi îţi imaginezi că vânzătoarele sunt europene, este locul unde să-ţi faci cumpărăturile mai ieftin ca în orice supermarket.

A, ceva important: chiar lângă restaurantul hotelului era o mică grădină de legume, plină de roşii, ardei, castraveţi şi alte cele, impecabil aliniate, ca la grădinarii din Vidra de Ilfov. Era bucuria copiilor, dar şi tu, om mare, nu aveai cum să nu te bucuri de imaginea ei.

M-am conversat cu una dintre soroşiste, dintr-aceea cu fundul mare, şi era foarte mirată că nu a găsit nimic de care să se plângă. Ba chiar era mai laudativă decât mine. Am totuşi impresia că va spune cu totul altceva când se va întoarce acasă.

Portretul inamicului public nr. 1 – Liviu Andrei

Friday, June 13th, 2014

Prietenul meu, Liviu Andrei, a ajuns vedetă. Negativă. În doar trei zile!

În prima zi, a primit câteva mii de înjurături pe facebook… în a doua, ameninţări telefonice cu bătaia, apoi cu moartea, apoi cu uciderea copilului… în a treia, ameninţarea că trei avocaţi, cei mai rottweileri, vor fi asmuţiţi asupra lui şi se vor opri doar când va ajunge în fundul ocnei.

Toată presa s-a pus pe el, RealitateaTV l-a făcut harcea-parcea, Mircea Badea, sau Toma, sau Guran, sau Gâdea, sau Rareş Bogdan, nu mai ştiu care, că oricum sunt toţi la fel, l-au umplut de cacao, şi exact la fel şi presa de la Budapesta, de parcă ar fi cu toţii o echipă de fete de gimnastică sincron… La cum evoluează lucrurile, mă aştept să aud despre o subscripţie publică pentru a comanda la NASA o navetă care să îl ostracizeze pe o altă planetă. Tocmai pe Liviu Andrei, prietenul meu…

Şi toate astea pentru ce? Când am văzut textul de nici o jumătate de pagină care l-a transformat peste noapte în Axis Mundi, m-a umflat râsul. E dat dracu´ olteanu´, mi-am zis. Le-a copt-o la toţi ăştia de se cred români de calitate superioară, de o să-i facă să se încurce în vorbe. Le-a aruncat o momeală de o să înghită şi guta, şi pluta, şi undiţa cu totul, şi o să se bată între ei ca să ajungă mai repede pe grătar.

Dar cine e Liviu Andrei? (more…)

Instrumentul de propagandă anti-românească B1TV

Tuesday, June 10th, 2014

Dedic această sesizare Alinei, care astăzi împlineşte 21 de ani şi care e mândră că e româncă, cu toate că s-a născut şi locuieşte pe o stradă care a văzut prima oară asfalt cu doar trei ani în urmă.

Către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA)

Doresc să aduc în atenţia dumneavoastră afirmaţiile anti-româneşti făcute la postul de televiziune B1TV, în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu” transmisă în ziua de 8 iunie 2014, care se poate viziona pe domeniul de internet al postului B1TV, la adresa: http://www.b1.ro/stiri/eveniment/radu-banciu-despre-simona-halep-o-arancu-a-maria-sharapova-e-o-lady-parvine-din-alta-lume-este-o-vedeta-i-o-frumuse-e-84489.html

Fac precizarea că această sesizare NU se referă la opiniile exprimate în emisiune cu privire la  tenismana Simona Halep. Chiar dacă subiectul emisiunii a fost Simona Halep şi fenomenele sociale şi politice generate de aceasta, sesizarea se referă strict la afirmaţii care sunt anti-româneşti prin definiţie şi pentru care tema emisiunii a constituit doar un pretext pentru a fi enunţate public.

Afirmaţiile pe care le reclam sunt următoarele:

1. „Mie nu-mi pare bine, nici că e ea din România, NICI CĂ SUNT EU. Mie mi-ar fi ruşine să vin şi să spun o asemenea idioţenie…” (min 3:28)

2. „Aşa că până să aruncăm cu vorbele astea goale şi care nu reprezintă nimic: „eşti mândru că eşti…”, da´ ce, puteai să fii din altă parte? Te-ai născut aicea. Te năşteai în Somalia, erai somalez…” (min. 4:24).

Consider că acestea sunt mesaje care au ca impact social scăderea stimei de sine, a încrederii şi a coeziunii naţionale şi că ar trebui să fie interzise de la difuzare.

Segmentul social cel mai afectat este cel al copiilor şi al tinerilor, care au tendinţa de a crede necondiţionat şi de a transmite mai departe mesajele şocante din mass media. (more…)