Archive for November, 2015

Ce vrea ”Strada”, dar politicienii nu vor să audă

Wednesday, November 25th, 2015

Acest Memoriu a fost înaintat Primului Ministru Dacian Cioloș în 23.11.2015, din partea grupului ”neamorganizat”. Este munca a trei oameni timp de un weekend, și are în spate ore întregi de discuții cu protestatari de toate categoriile. Nu am putut cuprinde toate solicitările și nu ne-am propus să venim cu măsuri economice, pentru că preferăm să le aplicăm noi, bine, când vom ajunge să conducem Țara. Noi, adică toți cei care gândim ”românește”. (more…)

”Corupția ucide”, dar de ce avem de ales doar corupți?

Wednesday, November 4th, 2015

Până când o să strigăm ”Jos”, ”Demisia” și ”Schimbarea”? De fiecare dată când am făcut asta, a plecat Dracu și i-a luat locul mumă-sa.

De ce să strigăm acum: ”Corupția ucide”? Ne așteptăm ca vreunuia dintre corupți să-i crape obrazul de rușine și să devină cinstit?

De fapt, până când o să strigăm? Până când o să ne plimbăm aiurea pe străzi pe moda Uniți Salvăm Roșia Montana? Există vreun politician sau partid care să fie ”al nostru” și pentru care merită să facem ceva?

S-au înființat o grămadă de partide anul acesta, dar câte nu sunt doar excrescențe ale actualului sistem? Câte nu sunt doar vitrine noi pentru aceiași politicieni reșapați? Câte nu sunt doar încercări naive și juvenile, dar pe care Sistemul le sprijină ca să ne dea impresia că au apărut alternative? Câte nu sunt parazitate de ong-iști salarizați pentru a fi ”civici”, pentru care patriotismul este, sau nu este, doar o obligație în fișa postului?

 

Tot repetăm că vrem ”o nouă clasă politică”, dar încă ne așteptăm ca aceasta să se formeze din oameni care sunt altfel decât noi, undeva departe, printre nori, de unde să coboare la alegeri însoțită de un porumbel alb, ca să o votăm cu sentimentul că, în sfârșit, alegem între Bine și Rău. A naibii treabă, de 26 de ani nu vrea să se întâmple!

Ne-am obișnuit să ne limităm la a-i critica pe politicienii de la putere, amăgindu-ne că (more…)

Holocaustul Colectiv, sau cum Democrația ne arde de tot

Monday, November 2nd, 2015

Toată lumea învinovățește funcționarii care au dat avizele clubului Colectiv, dar de ce nu li se cere și lor să-și spună părerea? La fel și pompierii care trebuiau să facă controale și, mai ales, patronul!

”Funcționarul” și ”bugetarul” au ajuns personajele negative și vinovații de serviciu în toate tragediile, ba chiar dușmanii oamenilor harnici și corecți. Și, din când în când, mai sunt și criminali, când greșelile lor, sau prostia sau incompetența, produc victime. Cu fiecare astfel de ocazie îi vrem anchetați, pedepsiți și înlocuiți, și totuși ei rămân mereu aceiași.

De ce? Pentru că TU nu vrei să le iei locul! Tu, adică tânărul pasionat de meseria ta, plin de entuziasm, corect, parolist… Aaaa, pe moment vei spune că da, că vrei, că vei fi un exemplu de profesionalism, că nu te vei lăsa corupt, că vei schimba sistemul… dar cât te va ține asta? Garantat, până la primul salariu! Sau până când vei descoperi că nu poți să recuperezi șpaga (more…)