Archive for March, 2016

Legea Invaziei României la Curtea Constituțională

Thursday, March 3rd, 2016

ccr_ciocanel

Avem o Curte Constituțională, singura instituție care poate decide constituționalitatea unei legi. Avem o Lege a Invaziei României, votată de Parlament și semnată fără obiecțiuni de Președinte, Legea nr. 5/2016, care încalcă în mod evident și grosier Constituția. Numai că ea poate ajunge la Curtea Constituțională doar prin intermediul anumitor persoane, care cu toții au tăcut. Chiar și parlamentarii patrioți, chiar și partidele naționaliste, chiar și jurnaliștii deontologi, cu toții parcă sunt vorbiți să nu atragă atenția românilor asupra acestei legi.

M-am hotărât să o fac eu, în data de 16 Martie 2016, chiar dacă sunt un simplu cetățean și nu am calitatea, patriotismul, naționalismul și deontologia necesare, iar de acum înainte păcatul de a tăcea să cadă și asupra Curții Constituționale, în cazul în care va ignora demersul meu.

Dar mai întâi să sperăm că mai există români care își fac datoria și este momentul judecătorilor Curții Constituționale să o dovedească.

 

Către Curtea Constituțională a României

În atenția domnului Președinte, Augustin Zegrean

 

Stimate domnule Președinte,

Doresc să supun atenției Curții Constituționale o lege recent promulgată și a cărei aplicare poate prezinta un potențial real de încălcare a Constituției României. Este vorba despre (more…)

De ce doarme pe el ”Avocatul Poporului”?

Thursday, March 3rd, 2016

victor-ciorbea-doarme

 

Avem un Avocat al Poporului care a tăcut când Parlamentul a votat Legea Invaziei României. Avea obligația să solicite Curții Constituționale să verifice constituționalitatea Legii nr. 5/2016, în perioada dintre adoptarea și promulgarea acesteia.

M-am gândit că până acum nu a avut ocazia să spună de ce nu a făcut-o, așa că în data de 3 Martie 2016, i-am adresat întrebarea ”De ce morții mă-ti ai tăcut?”, dar într-o formă care să nu îi dea pretext să nu răspundă.

Ce credeți că o să răspundă?

 

Către Avocatul Poporului

În atenția domnului Victor Ciorbea

 

Referitor la Legea nr. 5/2016

În data de 24.12.2015, Parlamentul a trimis la Președenția României pentru promulgare proiectul de lege pentru aprobarea OUG 53/2015, cu numele ”Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 53/2015 pentru stabilirea unor măsuri aplicabile în cazul apariției la frontiera de stat a României a unui aflux masiv de imigranți”. Propunerea a fost promulgată de Președinte în data de 11.01.2016 și în 12.01.2016 a devenit Legea nr. 5/2016.

Una dintre atribuțiile principale ale Avocatului Poporului este sesizarea Curții Constituționale cu privire la (more…)