Archive for September, 2016

Senatorul patriot care a uitat pentru ce a fost ales și își petrece mandatul scriind scrisori ambasadorului SUA

Wednesday, September 14th, 2016

senator-disparut-dupa-alegeri-serban-nicolae-scrisoare-ambasador-sua

Un senator PSD, Șerban Nicolae, ne-a făcut capul mare cu scrisoarea lui patriotardă către ambasadorul SUA, fără să-și dea seama că el de fapt se autodenunță și paragrafe întregi din scrisoare ar putea fi folosite ca justificare pentru cerea sa de demisie din Parlament. Și iată de ce:

  1. Senatorul nostru critică folosirea sintagmei ”ținutul secuiesc”, dar a tăcut ca rahatu-n ploaie când Ministerul Transporturilor a organizat, la un eveniment internațional, un stand de prezentare pentru ”ținutul secuiesc”, și pe care l-a vizitat ministrul în persoană – ministru al României, nu al Ungariei! Tot la fel tace și când sintagma e folosită în presă, la TVR și Radio România, de parcă acesta deja ar exista pe hartă. Exact în cur l-a durut de fiecare dată când a văzut și auzit până acum despre ”ținutul secuiesc”, pentru că altfel nu l-ar fi așteptat pe dl. ambasador Klemm să repete ce zice toată lumea, de ani de zile. Mai țineți minte evenimentul nocturn cu lanțul de lumânări aprinse, care să delimiteze ”ținutul secuiesc”, acum vreo doi ani, anunțată cu surle și trâmbițe în toată presa? L-ați auzit cumva pe dl. senator spunând atunci că ”ținutul secuiesc” nu există, că nu are bază istorică, juridică, administrativă, că el contestă dreptul României de a fi întreagă … adică tot ce behăie acum?
  2. Senatorul îi acuză pe maghiarii cu care s-a întâlnit dl. Klemm că sunt extremiști, revanșarzi, revizioniști și segregaționiști. Pe bune? Păi, dacă ei sunt așa, cum se face că sunt încă liberi, într-un stat național așa cum scrie în Constituție că am fi? Unde este legea care să-i lege pe cei care atentează la unitatea statului Român, la istoria nostră, la demnitatea noastră? Cine trebuia s-o facă, dacă nu chiar senatorul nostru patriot?

Unde e legea care să oprească anti-românii de la funcțiile publice, pentru că maghiarii pe care el îi acuză acum, nu numai că nu au fost niciodată condamnați, și nici măcar acuzați, ci sunt chiar conducători de județe – și asta datorită incompetenței, nepăsării și prostiei parlamentarilor… dintre care unul este chiar ”patriotul” nostru!

  1. Acum un an, senatorul nostru patriot a ales ca membru la Consiliul Național pt Combaterea Discriminării pe unul dintre cei mai antiromâni dintre maghiari, pt al treilea mandat consecutiv, doar pt că PSD avea o înțelegere politică cu UDMR. Când a ridicat mâna aia cârnățoasă ca să-l voteze, credeți că s-a interesat de discriminarea la care îi supun maghiarii pe români și la care acest consiliu închide ochii? Credeți că n-a știut că un maghiar care l-a amenințat pe un român că îi ia gâtul a fost declarat nevinovat de acest consiliu, pe motiv că a fost doar o glumă? Credeți că n-a știut că d-alde Sabin Gherman, Patapievici sau Boia scuipă continuu pe români și n-au pățit nimic niciodată?

Ei, uite așa, cu senatori din ăștia, numai român în țara ta să nu fii, dar trebuie să te simți mândru că mai scrie câte o scrisoare belicoasă, dar inutilă, în ajun de alegeri parlamentare.

Partea proastă e că se găsesc destui fraieri care să pună botul la șmecheria asta și să îi mai dea încă un mandat.

Democracy is a Lie

Cine a strecurat steagul secuiesc în spatele ambasadorului SUA în România?

Wednesday, September 14th, 2016
ambasador-sua-steag-secuiesc-agerpres-2016-crop
Către Ambasada SUA în București
În atenția Domnului Ambasador Hans Klemm
 
Stimate Domnule Ambasador,
Doresc să vă felicit pentru interesul pe care îl manifestați față de relațiile dintre maghiari și români și apreciez foarte mult faptul că vă informați personal, la surse, așa cum dovedește și ultima dumneavoastră vizită în județele Covasna și Harghita din 13 Septembrie 2016.
Declarațiile dumneavoastră prezentate în știrea Agerpres despre acest eveniment mi-au dat încredere că sunteți în căutarea adevărului, într-un mod sincer și profesional (http://www.agerpres.ro/politica/2016/09/13/ambasadorul-sua-hans-klemm-in-vizita-in-judetul-covasna-16-23-23).
Totuși, imaginea care însoțește știrea conține un element care mi-a atras atenția în mod deosebit, anume expunerea în sala instituției în care vă aflați a steagului prin care se identifică etnicii maghiari/secui, alături de celelalte trei steaguri oficiale: cel al Statelor Unite, cel al României și cel al județului. Nu știu dacă ați observat până acum, dar în spatele dumneavoastră, în timp ce vorbeați în calitate de ambasador, se observă clar aceste 4 steaguri!
Este un fapt de notorietate în România că administrația locală din județul Covasna, majoritar maghiară, și-a făcut o ambiție și o obișnuință din a strecura și expune în locurile oficiale steagul prin care maghiarii/secuii se identifică etnic, cu scopul de crea o asociere subliminală între prezența populației maghiare și organizarea administrativ-teritorială, adică un fel de ”însemnare a locului”.
Sunt convins că aveți cunoștință de faptul că nu există niciun temei legal pentru expunerea de steaguri etnice alături de drapele oficiale, sau în clădiri oficiale, și că situații similare din alte județe au fost decise de instanțele de judecată ca fiind ilegale.
În contextul în care ”steagul secuiesc” a fost expus la loc de egalitate cu drapelul României și cu cel al Statelor Unite, la evenimentul oficial care a marcat vizita dumneavoastră în județele Harghita și Covasna, vă adresez rugămintea, și consider că este de interes general, să faceți publică poziția dumneavoastră față de această situație.
Cu deosebită considerație,
Mihai Tociu
14 Septembrie 2016