Despoții din Consiliul pt Combaterea Discriminării cer Parlamentului să-i mențină în funcții. Să-i contestăm, așadar!

O cohortă de membri ai Consiliului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, adică ăia care au făcut praf instituția asta, s-au înscris pentru un nou mandat. Printre ei se află chiar președintele, UDMR-istul Astaloș, care este susținut politic în continuare.Nu era normal să atenționez Parlamentul? Iată contestația pe care am depus-o la Senat în 19.03.2015 pentru ca aceștia să nu mai poată candida. Eu mi-am făcut datoria…

Către:

Secretariatul General al camerei Deputaților și Senatului

Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului

CONTESTAȚIE

Cu privire la candidatura pentru funcția de membru în

Consiliul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

a persoanelor care dețin sau care au deținut funcții în această instituție

Doresc să pun în atenția dumneavoastră faptul că evaluarea candidaturii persoanelor care dețin sau care au deținut funcții în CNCD ar trebui să se facă pe baza unei analize a activității acestei instituții. Dacă pentru un candidat nou se poate doar anticipa performanța pe care o va avea în noua funcție, pentru cei care sunt sau care au fost membri există o certitudine deasupra oricărei îndoieli. A decide ca unul dintre aceștia să fie nominalizat din nou echivalează cu aprobarea întregii activități a instituției, ceea ce este cel puțin riscant pentru prestigiul celor care îi vor susține.

Până la efectuarea unei evaluări corecte a activității CNCD de până acum, vă aduc în atenție câțiva factori pe care aveți posibilitatea să îi analizați, pe baza rapoartelor oficiale ale CNCD.

1.Activitatea principală a CNCD ar trebui să fie, conform numelui, cea de combatere a discriminării. Totuși, nu reiese de nicăieri raportul dintre ponderile activităților derulate, dar singura activitate frenetică pare a fi cea de penalizare a faptelor de discriminare.

2.Ca indicator de comparație pentru eficiența activităților de combatere a discriminării, vă ofer cele obținute de organizația pe care o conduc: în trei ani, am organizat informări non-discriminare pe tematica HIV/SIDA (domeniul în care activez) pentru toți elevii de liceu din 14 județe (peste 200,000 beneficiari), care au participat la o oră susținută de cadrele didactice ale școlii, care au fost în prealabil pregătite prin cursuri de o zi, în număr total de peste 2,000 profesori diriginți. La o eficiență asemănătoare, bugetul alocat CNCD ar fi trebuit să fie suficient pentru un program similar la nivelul întregii țări, de câte trei ori pe an!

Vă rog să țineți seama și de faptul că eu conduc o fundație oarecare, care în relația cu Ministerul Învățământului nu are puterea de negociere a unei instituții ca CNCD. Deci, vă rog să cereți de la CNCD rezultatele programelor lor de informare și să faceți comparația.

3.Activitatea de penalizare a faptelor de discriminare pe criteriu de etnie arată o disproporție nefirescă între cazurile în care etnicii români sunt acuzați și cele în care sunt victime. Dacă facem o comparație între proporțiile grupurilor etnice din România și numărul cazurilor de discriminare pe etnii, ajungem la concluzia că CNCD contrazice toate studiile științifice cu privire la trăsăturile culturale și sociale ale românilor. Dintr-un popor caracterizant ca tolerant prin fire, în activitatea CNCD românii par a fi întruchiparea discriminatorului patologic.

4.Presa publică permanent informații despre situații în care Justiția a infirmat rezoluții de discriminare acordate de CNCD. Adică, o instituție care are menirea să preia din sarcina justiției și să ușureze parcurgerea procedurii de către persoanele discriminate, a ajuns să transforme în iad viața multor oameni nevinovați, numai datorită excesului de zel al celor care până acum i-au fost membri. Iar în loc să economisească bani de la Buget prin rezolvarea cazurilor evidente, CNCD a devenit o generatoare de costuri pentru Justiție, de timp pierdut și de nervi consumați inutil.

Puteți să solicitați lista acestor procese pierdute de CNCD și a costurilor aferente, pentru că așa ceva CNCD nu consideră că trebuie făcut public din proprie inițiativă. Puteți să solicitați să verificați penalitățile pe care le-au primit membrii Consiliului Director care au dat verdicte greșite, ca să vedeți că nu a pățit niciunul nimic. În CNCD greșelile nu se penalizează!

5.Instituția are un site care este total opac la cazurile pe care le analizează. CNCD are pretenția că funcționează ca o instanță de judecată, dar este departe de a oferi aceeași transparență ca Ministerul Justiției, căruia i se substituie. Ce e așa de greu să pună pe site documentele pe care CNCD le învârte, că pentru asta e nevoie doar de un scaner și de o fată cu liceu? Poate să fie și un băiat, evident, pentru conformitate, ba chiar cineva de sex neutru.

6.Măcar în ceasul al doisprezecelea, Comisia poate cere un sondaj asupra imaginii publice a CNCD. Cu riscul de a fi subiectiv, consider că această instituție și-a căpătat renumele de Inchiziție a vorbirii libere, de Călău al spiritului tânăr, care are ca scop nedeclarat generarea unei atmosfere de teamă și de intimidare pentru oamenii care gândesc neîncorsetați ideologic, și care urmărește să ducă în final la cea mai dură și mai dezumanizantă formă de cenzură – autocenzura.

Pentru motivele de mai sus, CONTEST candidatura tuturor candidaților care lucrează sau care au lucrat la CNCD, indiferent de postul ocupat. Așa zisa experiență pe care au obținut-o aceștia ar trebui să fie un element de suspiciune a priori, atât asupra profesionalismului cât și asupra intereselor lor.

Iar în ceea ce privește calitatea lor umană, pot doar să atrag atenția că un om normal nu ar putea să doarmă noaptea dacă ar avea pe conștiință un verdict greșit la un proces, pe când acești actuali și foști membri ai CNCD se înscriu cu voioșie ca să-și continue opera de discreditare a noțiunii de discriminare și de distrugere a altor vieți.

Tags: , , ,

2 Responses to “Despoții din Consiliul pt Combaterea Discriminării cer Parlamentului să-i mențină în funcții. Să-i contestăm, așadar!”

  1. Popescu Ion says:

    Este suficient sa accesati link-ul asta : http://cncd.org.ro/declaratii-avere_interese-global/ ca sa vedeti cine este acest Astalos Csaba, regele discriminarilor din RO. Cum poate rasistul asta sa fie presedinte al unui Consiliu pt. combaterea dicriminarii? Ia uitati-va numai cite job-uri are individul si intrebati-va cind are dragutul de el timp sa le faca pe toate si cam cit sta puslamaua asta la CNCD. Cred ca se duce la serviciu doar ca sa semneze condica dupa care fuge la Ministerul turismului unde chiar trebuie sa faca ceva pentru banii aia (multi) pe care-i ia pe baza de contract. Iar daca va uitati pe pagina lui de FB veti vedea ca omul e un agramat cu acte in regula.

Leave a Reply