Alegeri pt CNCD: Gata cu Dansul Pinguinului, a venit vremea pentru Călușarii!

Ne-am obișnuit deja ca orice dezbatere a Parlamentului să fie o combinație între o comedie a lui Caragiale și un circ cu clovni și aruncători de flăcări pe gură, dar ce se întâmplă acum la alegerea membrilor pentru Colegiul Director al Consiliului pentru Combaterea Discriminării depășește așteptările.

Trebuie spus de la început că această instituție, și dealtfel întreaga legislație ”anti-discriminare”, au fost impuse României cu forța, ca o condiție pentru aderarea la UE, și chiar cu viclenie, dacă ținem seama că a fost folosită tehnica neparlamentară a ordonanței de urgență, de către un prim-ministru căruia i s-a construit o aură de ”tehnocrat”, de ”specialist neimplicat politic”, la care se apelează când Țara e în criză: Mugur I-să-res-cuuuuu!

De două decenii, toată așa zisa societate civilă răgușește luând atitudine împotriva scurtcircuitării Parlamentului prin ordonanțe de urgență abuzive, dar nimeni nu l-a întrebat pe fostul prim-ministru Mugur Isărescu în ce a constat urgența pentru această faimoasă OUG 137/2000. Nu au fost prezentate niciun fel de statistici care să pună România în fruntea discriminării, ba dimpotrivă: românii sunt proverbiali pentru toleranța lor nativă, pentru faptul că discriminarea femeii este aproape inexistentă, pentru faptul că actele de antisemitism sunt la cel mai scăzut nivel din Europa, că mișcările extremiste și șovine sunt aproape inexistente. Nu a existat nicio situație care să scandalizeze opinia publică și care să ofere o minimă justificare emoțională pentru urgența semnării respectivei ordonanțe. Nimic! Zero! Zilch! Canci!

Și mai e ceva: nu cred că există român care să nu zică ”Aha!” când află că, în același timp cu promulgarea acestei ordonanțe, Mugur Isărescu și-a pus semnătura și pe ordinul prin care Guvernul României a înlocuit, în documentele oficiale, pentru prima dată în istorie, termenul de ”țigan” cu cel de ”rom”!

Ambele decizii au fost peste ani dezbătute și aprobate de Parlament, dar un fapt important care trebuie cunoscut, pentru semnificația sa, este că piatra de temelie a legislației ”anti-discriminare” în România a fost pusă de o mână care a venit de deasupra politicii și politicienilor de la noi.

În concluzie, am decis să candidez nu pentru că aș fi tras vreo speranță că voi fi ales în CNCD, ci pentru a atrage atenția asupra a ceea ce înseamnă această instituție pentru România și pentru a face vizibil modul în care parlamentarii se șterg la fund cu Democrația, într-un spectacol care ar fi comic, dacă nu ar fi dureros de real. Parafrazându-l pe Iliescu, prin candidatura mea doresc să dezvălui modul în care politicienii ”întinează nobilele idealuri ale Comunismului… pardon, ale Democrației”.

Dar, o candidatură așteaptă voturi și, ca să primești voturi, ai nevoie de susținere politică. Cine să mă susțină pentru această funcție? Ce să negociez și cu cine?

Deja toată lumea știe că, pentru partide, scopul alegerilor nu mai este să decidă cine conduce țara, ci cum să își împartă între ei funcțiile și furăciunile. A lor este și Puterea, și Opoziția, și singura diferență este procentul în care își împart profitul: 60% versus 40%!

Totuși, conform teoriei Democrației, orice partid își dorește să obțină majoritatea în Parlament, pentru a-și impune oamenii săi la conducerea ministerelor și instituțiilor, cu scopul de a-și îndeplini programul politic.

Aiurea! Poveste de adormit naivii! În realitate, partidele își schimbă între ei parlamentarii ca pe damele din casele de toleranță, așa că avem la Putere și în Opoziție aceiași oameni, cu rândul.

Cu toții sunt colegi de afaceri și chiar se cumetresc între ei, iar împărțirea în ”cei buni” și în ”cei răi” se face în funcție de partidul în care îi prinde răsăritul soarelui: ieri, senatorul Mutu a fost un corupt, pentru că a fost la PDL, dar azi s-a mutat la PSD și a devenit instantaneu un om cinstit; ieri, deputatul Bogdan Diaconu a fost un trădător, pentru că a votat ca UDMR-ul să intre guvernare, dar azi și-a făcut partid nou, care luptă ca UDMR-ul să nu mai fie la guvernare, și a devenit un mare patriot; ieri, Monica Macovei era o coruptă, deoarece candida la europarlamentare pe banii furați de corupții din PDL, dar azi și-a făcut partid nou, care luptă împotriva corupției, deci a devenit un monument al corectitudinii; ieri, Remus Cernea era PSD-ist și îl avea ca idol politic pe Iliescu-comunistu’-KGB-istu’, dar azi e independent și luptă împotriva comunismului și a expansiunii Rusiei, deci este un mare democrat.

Și avem în Parlament șase sute de astfel de cameleoni politici, care periodic se reșapează cu identități și discursuri noi… De la ăștia să cer eu sprijin? Păi, dacă ei își bat joc de Democrație și nici măcar nu mai fac efortul să o mimeze când își împart posturile între ei, cum să le cer eu să voteze pe bune în cazul meu?!

Teoretic, astăzi este PSD-ul la putere, așa că ar trebui să încerce să-și impună oamenii săi pentru cele șase posturi de la CNCD. Conform regulilor Democrației, PSD-ul ar fi trebuit să vină cu șase propuneri, pe care să și le voteze, pentru că de aia au majoritatea în Parlament. Practic însă, PSD-ul a făcut blat cu PNL-ul și UDMR-ul, și au împărțit posturile între ei: PSD trei, PNL două și UDMR unul. Blat, ca de fiecare dată, că până și copiii au ajuns să știe…

Numai că, de data asta, politicienii au uitat un lucru elementar: să mimeze Democrația! Frate, am înțeles că nu mai respecți nicio regulă a Democrației, dar chiar să nu încerci să salvezi aparențele? Unde sunt cei șase candidați pe care trebuia să-i propună fiecare dintre partide??? Adică nu a avut PSD-ul șase oameni pentru cele șase funcții de la CNCD, când ei au umplut Arena Națională cu membri de partid??? Hai, poate nu șase, dar măcar cinci, sau chiar și patru ar fi fost suficienți ca să dea prostimii impresia că trei dintre ei au fost votați și ceilalți au fost respinși. E valabil și pentru PNL: de ce a propus numai DOI oameni când ei mustesc de specialiști, încât sunt doriți la guvernare de însuși președintele țării? Culmea ironiei este că, după votare, s-au plâns că nu au avut TREI membri aleși. Cum Dumnezeu să ai pretenția să fie aleși trei, când propui doar doi??? Până și UDMR-ul a uitat să propună un alt candidat pe lângă eternul Astaloș, ca dovadă că cel puțin în privința disprețului față de Democrație, nu e nicio diferență între politicienii maghiari și români.

Era interesant cum ar fi decurs evaluările acestor șase candidați, în cazul în care nu s-ar mai fi înscris și alții: ”Doamna candidat PNL, ați lucrat până acum cu cazane sub presiune și simțiți nevoia unei schimbări. Bravo, e cel mai bun motiv să vă alegem pentru CNCD”!

Pentru a masca ridicolul acestei mascarade, era nevoie de un decor și astfel s-a apelat la simbioza dintre clasa politică și ”societatea civilă”. Bine hrănită de clasa politică cu mediatizare gratuită și cu permiterea oricăror extravaganțe, de la demitizarea istoriei până la chiloțăreală prin metrou, societatea asta zis civilă le-a sărit în ajutor politicienilor cu un val de candidați marionetă, care mai de care cu miros de specializare făcută la Budapesta.

Dar, ghinion! De data asta, pe lângă decorul obedient pe care și l-au pregătit, am îndrăznit să facem un pas în față și să le stricăm scenariul, noi, doi români crescuți departe de mierea partidelor sau cea soroșistă: eu și Ionuț Țene. Mesajul nostru este: ”Gata cu Dansul pinguinului, a venit vremea pentru Călușarii”!

Și ar fi fost o șansă să primim ceva voturi, dar asta numai dacă votul secret ar fi însemnat că nu se uită nimeni peste umărul parlamentarilor când bifează candidații. Că așa este în Democrație: te supraveghează colegul din stânga și cel din dreapta când votezi, ca nu cumva să greșești. Mă contrazice vreun Parlamentar?

Uite că și așa s-au găsit patru care să mă voteze pe mine, și trei pe Ionuț Țene! Pare ridicol de puțin, dar jumătate dintre candidați au primit un singur vot, și acela probabil de la Nicolae Păun.

În concluzie, mediatizarea care ni s-a făcut, și mai ales a ideilor pe care le promovăm, a dovedit că efortul nu a fost în zadar. În plus, cele câteva voturi pe care le-am primit, eu și Ionuț Țene, sunt dovada unui pas înainte pentru cei care ni le-au dat.

Tags: , , , , ,

One Response to “Alegeri pt CNCD: Gata cu Dansul Pinguinului, a venit vremea pentru Călușarii!”

  1. Ora Exacta says:

    Navigand pe netul romanesc iata ca am aflat pe saitul dvs..
    Trebuie sa apreciez ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor
    de pe acest sait si va urez cat mai mult succes!

Leave a Reply