De ce doarme pe el ”Avocatul Poporului”?

victor-ciorbea-doarme

 

Avem un Avocat al Poporului care a tăcut când Parlamentul a votat Legea Invaziei României. Avea obligația să solicite Curții Constituționale să verifice constituționalitatea Legii nr. 5/2016, în perioada dintre adoptarea și promulgarea acesteia.

M-am gândit că până acum nu a avut ocazia să spună de ce nu a făcut-o, așa că în data de 3 Martie 2016, i-am adresat întrebarea ”De ce morții mă-ti ai tăcut?”, dar într-o formă care să nu îi dea pretext să nu răspundă.

Ce credeți că o să răspundă?

 

Către Avocatul Poporului

În atenția domnului Victor Ciorbea

 

Referitor la Legea nr. 5/2016

În data de 24.12.2015, Parlamentul a trimis la Președenția României pentru promulgare proiectul de lege pentru aprobarea OUG 53/2015, cu numele ”Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 53/2015 pentru stabilirea unor măsuri aplicabile în cazul apariției la frontiera de stat a României a unui aflux masiv de imigranți”. Propunerea a fost promulgată de Președinte în data de 11.01.2016 și în 12.01.2016 a devenit Legea nr. 5/2016.

Una dintre atribuțiile principale ale Avocatului Poporului este sesizarea Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea legilor, înainte de promulgarea acestora, și legea permite sesizarea din oficiu. Este de contestat faptul că Legea nr. 5/2016 conține prevederi care pot afecta în mod profund și iremediabil întreaga societate românească, și care nu puteau să nu atragă atenția instituției Avocatului Poporului.

Doresc să cunosc motivul pentru care nu ați sesizat Curtea Constituțională cu privire la constituționalitatea Legii 5/2016, înainte de a fi promulgată, ținând cont că există motive reale ca aceasta să încalce Constituția României, Art. 3, alin. 4: ”Pe teritoriul statului român nu pot fi colonizate sau strămutate populații străine”.

Din textul legii, se poate constata că aceasta oferă bază legală pentru intrarea în România a unui număr nelimitat de străini, sub pretextul că sunt ”imigranți”, cu toate că experiența celorlalte state europene a demonstrat că este vorba de o invazie organizată de populații, la un nivel fără precedent.

Faptul că legea nu limitează numărul celor ce pot intra în România prin deplasări în grupuri mari prezintă pericolul ca numărul acestora să depășească capacitatea instituțiilor statului de supraveghere și de eventuală evacuare a acestora, ceea ce înseamnă că există posibilitatea reală ca aceștia să se organizeze în enclave cu administare proprie, în afara legislației României, pe sistemul stat în stat, și să nu mai poată fi niciodată îndepărtați din țară.

Faptul că doar în anul 2015 au intrat în Germania peste un milion de astfel de migratori și fenomenul migraționist continuă și se amplifică este o dovadă că migrări de ordinul milioanelor în decurs de câteva luni sunt cât se poate de posibile și chiar emiterea OUG 53/2015 dovedește că, la nivel de Guvern, se consideră un risc real ca România să devină o destinație pentru acești migratori.

În mod evident, răspunsul la această solicitare nu necesită o altă activitate în afară de punerea pe hârtie a unei decizii pe care deja ați luat-o în perioada 24.12.2015-10.01.2016, și prin urmare mă aștept la rezolvarea ei cu celeritate.

Cu considerație,

Mihai Tociu

Tags: , , ,

Leave a Reply